Schandalige (sex-)advertenties in mijn WordPress-blog Visie op vastgoed

Gisteravond heb ik een nieuwe blog gepubliceerd op mijn via WordPress aangemaakte en verspreide link Visie op Vastgoed.  Deze link via WordPress gebruik ik al jaren. Hij is ook gratis. Nooit een probleem mee gehad. De blog van gisteren heeft als titel Vastgoed en criminaliteit: een wel erg makkelijke verbinding,

Direct na publicatie kreeg ik een berichtje van een vriendin dat ze het een erg goed verhaal vond, maar werd opgeschrikt door een aantal sex-advertenties die in de tekst waren verwerkt. Ik ben onmiddellijk na de website gegaan maar trof ze daar niet aan. Maar ze verschijnen wel zodra je de link aanklikt.

Aanvankelijk dacht ik dat mijn laptop was gehackt, maar daar had ik verder geen aanwijzingen voor. Totdat ik helemaal onderaan de blog een bericht van WordPress aantrof met de volgende tekst:

Sommige bezoekers kunnen hier soms een advertentie
en een banner over Privacy & Cookies onderaan de pagina zien.
Je kunt deze advertenties verbergen door te upgraden naar één van onze betaalde abonnementen.

Blijkbaar is de reden waarom die belachelijke algoritmen hebben besloten sex-advertenties in mijn blog te plaatsen, het woordje sex dat ik ergens gebruik. Iets anders kan ik niet bedenken.

Ik heb nu drie mogelijkheden: een betaalde optie te nemen op WordPress en elke advertentie daarmee onmogelijk maken; stoppen met WordPress en een andere manier vinden om mijn blogs aan te aken en te verspreiden; of gewoon die (seks-)advertenties accepteren.

Daar ga ik maar eens goed over nadenken, de komende dagen. Ik heb niks tegen seks, en ook niets tegen rare seksadvertenties, alleen wil ik ze liever niet in mijn teksten hebben. Ze leiden maar af van de inhoud. En laat ik nu ook vinden dat deze manier van adverteren eigenlijk alles met het onderwerp te maken heeft, waarbij ik een aantal; vraag- en uitroeptekens plaats,

 

 

 

Advertentie
Comments
One Response to “Schandalige (sex-)advertenties in mijn WordPress-blog Visie op vastgoed”
  1. Sl schreef:

    De makkelijkste optie is om een eigen wordpress blog te hosten. Je hebt immers al een website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: