Visie op vastgoed, een blog die verder gaat dan stenen

Al enige keren heb ik overwogen om een eigen blog te beginnen en nu is het dan zo ver. Een aantal vrienden van mij heeft al zo’n blog en sommige zijn zeer succesvol. Vriend Edwin Winkels in Barcelona (http://barcelonaaaaa.wordpress.com/) is  daar een uitstekend voorbeeld van. Edwin schrijft al sinds 2009 zijn blog Het Barcelona Gevoel en heeft inmiddels ruim 2000 vaste volgers.  Zijn succes is voor mij de uitdaging.

Goed voorbeeld doet dus goed volgen. Ik heb natuurlijk mijn maandelijkse column in het vakblad Vastgoedmarkt, maar deze maandelijkse colums (die ook na te lezen zijn op mijn website www.ruuddewit.nl)  gaan bij uitstek over de Nederlandse vastgoedsector. Mijn interesse- en ervaringsveld gaan veel verder. Zo volg ik de onwikkelingen in Suriname, Zuid Afrika en Spanje/Portugal nog steeds. Ik was immers in die landen gedurende 15 jaar correspondent. Met name Zuid Afrika staat dagelijks op mijn netvlies. We (het gezin De  Wit, Marjanne, Jacco en Jinke, plus onze hond Maschka) hebben er een huis ( met de website http://www.vakantiehuisensafaribijkrugerparkinzuidafrika.nl/) en ook een uitgebreide vriendenkring die het hele spectrum van de Zuid Afrikaanse politieke, culturele en economische samenleving omvat. En wie mij kent, weet dat ik over veel zaken een mening heb, die ik graag met anderen deel.

Maar deze blog zal vooral over vastgoed gaan. Over leegstand, financieringen, afwaarderingen, integriteit, ruimtelijke ordening in het algemeen, vastgoedbeurzen en zeker ook over mensen. Ik is mijn bedoeling deze blog wekelijks te vullen, maar het kan zomaar ook twee keer per week zijn.

Een succesvolle blog kan niet zonder reacties, zonder de wisselwerking met de lezers en volgers. Iedereen wordt dan ook uitgedaagd te reageren en/of met suggesties te komen.

O ja, nog dit over de illustratie. Vorig jaar zagen we bij goede vrienden van ons bij Phalaborwa (Zuid Afrika) een schilderij hangen, een werkje van een lokale kunstenaar. Wilfred, zo heet hij, maakt schilderijen in opdracht, vaak op basis van foto’s, in een stijl die ik als naïef Afrikaans wil omschrijven. Mijn vrouw Marjanne vond hierin de inspiratie voor een verrassing voor mijn 62ste verjaardag. Ons huis in Marloth Park is goed getroffen en Wilfred heeft ook mijn gezicht heel goed weergegeven. Maar allles in in wat vreemde verhouding. Het klopt dat zebra’s, net als kudu’s, giraffen, impala’s, duikers, mongoose, gnoes en wrattenzwijnen regelmatig ons huis aandoen en dat zebra’s zich zelfs laten aaien, maar zo klein zijn ze nu ook weer niet. Zelf zie ik ook uit als een dwerg. Maar ik heb zelden zo’n leuk verjaarscadeau gekregen.

Advertentie
Comments
8 Responses to “Visie op vastgoed, een blog die verder gaat dan stenen”
 1. Lander schreef:

  Best Ruud, ik volg de blog nu al een tijdje stiekem. Ook al gaat het soms over specifieke Nederlandse aangelegenheden (ik ben Belg) vind ik het heel erg interessant. Bedankt!

 2. Gilbert Barnes schreef:

  Please can you have a translator for other languages such as english, Thnk You Gilbert

 3. Lara schreef:

  Leuk dat er ook een blog over vastgoed wordt gestart, dat is volgens mij iets nieuws! Ik ga je blog zeker volgen, werk zelf bij een bedrijf dat vastgoed beheer doet, dus is voor mij zeker interessant. Weer eens wat anders dan een blog over eten en wonen in het buitenland (die zijn ook leuk hoor!) 😉

  Groetjes,
  Lara

 4. elise1980 schreef:

  Zeer interessant uw houding. U geeft aan dat uw ervaring verder gaat dan de Nederlandse vastgoed gebied, geef mij uw mening over
  palm mar tenerife ?

 5. jeffrey schreef:

  Leuk! Je weet waar je het over hebt! Overweeg zelf ook om een blog te beginnen, maar dan over vastgoedbescherming. Een lastiger onderwerp maar handig voor mensen met een leegstaand pand. http://www.vastgoedbescherming.nl is een bedrijf die zich daarin specialiseert, zo heb je er nog veel meer. Weet alleen dat dat een hele goede is en bij mij in de buurt zit. Je bent goed bezig en erg leuk om te zien dat je het zo goed doet!

  Jeffrey

 6. Ben het er zeker mee eens! Ik denk dat dankzij het internet hele nieuwe markten zijn aangemaakt om vastgoed aan de man te brengen. De traditionele makelaar moet nu ook online zijn. Grote spelers als Funda e.d. nemen gewoon de markt over. Het is goedkoper en het trekt meer publiek.

 7. Reinier van Gerrevink schreef:

  Ruud, vind je blogs geweldig om te lezen en tot nu toe heb ik je niet kunnen ‘betrappen’ op een vorm van speculatie. Kennelijk beschik je over een combinatie van goede research en een groot netwerk! Heb met sommige van jouw ‘slachtoffers’ ongunstige ervaringen gehad en doet mij genoegen dat zij – toch – een keer door de mand vallen. (sterke) Vermoedens kun je hebben maar de vinger op de juiste plek leggen is moeilijk. Ga zo door; vermoedelijk krijg je een fulltime job want we hebben slechts t topje van de ijs- of liever stenenberg gezien. Warme groet, Reinier

 8. Dion Bartels schreef:

  Van harte alle succes toegewenst!

  Dion Bartels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: